Zasmakuj w kuchni wegetariańskiej

Przed nami kolejne spotkanie w ramach cyklu kolacji degustacyjnych w Restuaracji OCH. Już w piątek 18 listopada o godz. 19:00 przekonamy się jak bogata i smaczna jest kuchnia wegetariańska. Gościem specjalnym i autorem wszystkich potraw będzie znakomity szef kuchni Sylwester Lis. 

Kolacje degustacyjne w Restauracji OCH zawsze mają formę kulinarnego święta, którego celem jest pokazanie różnych perspektyw kulinarnych i często zasmakowania czegoś nowego. Tym razem o podniebienia uczestników kolacji gościnnie zadba szef kuchni Sylwester Lis, który przygotował szczególne menu. Znajdziemy w nim wiele inspiracji i niecodziennych smaków, których wspólnym mianownikiem jest kuchnia wegetariańska. 

A oto nasze degustacyjne menu: 

  • Przystawka zimnaCarpaccio z buraka, mus z rokitnika, puder z jarzębiny
  • Przystawka ciepłaKrokiet wegański, krem z borowików, ziemia z topinambura i derenia
  • ZupaKrem z palonego selera, torcik z batatów i karpiela
  • Danie główneCzarna soczewica w cieście filo, żel z pomidora, warzywa baby, amarantus
  • DeserŚliwki macerowane w śliwowicy, lody z palonej cytryny, kruszonka


Tradycyjnie przed każdą kolacją degustacyjną w OCH obowiązuje wcześniejsza, telefoniczna rezerwacja stolików, która jest możliwa także przez komunikator Whatsapp. Zapraszamy do kontaktu codziennie w godzinach 12:00-20:00. 

  • tel. kom. 696 566 260 (także przez Whatsapp)
  • tel. 18 262 46 60


Koszt: 170 zł / osoba

kuchnia-wegetarianska-www2