Wegetariański klimat w Restauracji OCH

W czasie kiedy w Ochotnicy Dolnej witaliśmy prawdziwą zimę, w Restauracji OCH odbywała się kolacja degustacyjna pod nazwą "Kuchnia wegetariańska". Inaczej niż zwykle na talerzach nie pojawiło się mięso, ryby i owoce morza, za to zagościły wegetariańskie potrawy gościnnie przygotowane przez szefa kuchni Sylwestra Lisa.

O wyjątkowy klimat wydarzenia, jak zawsze zadbała niezawodna obsługa Restauracji OCH, a wszystko rozpoczęło się od zimnej przystawki - carpaccio z buraka, mus z rokitnika, puder z jarzębiny. Potem było jeszcze bardziej intrygująco, bo na stołach pojawiła się przystawka ciepła, czyli krokiet wegański, krem z borowików, ziemia z topinambura i derenia. Tradycyjnie podczas naszych kolacji degustacyjnych nie mogło zabraknąć zupy. Tym razem był to krem z palonego selera, torcik z batatów i karpiela. 

Prawdziwie zachwycające okazało się danie główne. Szef kuchni zaserwował czarną soczewicę w cieście filo, do tego żel z pomidora, warzywa baby i amarantu. Deser stał się pysznym podsumowaniem całego wydarzenia, a nasi Goście mogli zasmakować w śliwkach macerowanych w śliwowicy, lodach z palonej cytryny i kruszonce. 

W tym roku przed nami jeszcze jedna okazja, aby spotkać sie podczas kolacji degustacyjnej w Restauracji OCH. Zapraszamy już 17 grudnia. Więcej informacji niebawem w naszych mediach społecznościowych oraz na stronie www.