Och, co to była za kolacja!

W niesamowitej przedświątecznej atmosferze w sobotę 17 grudnia w Restauracji OCH odbyła się już ostatnia w tym roku kolacja degustacyjna pn. „Spiżarnia”. Nasi Goście po raz kolejny mieli okazję poczuć niezwykły talent kulinarny szefa kuchni Macieja Paszka. 

Zimowa atmosfera za oknami, a w Restauracji OCH niepowtarzalny klimat zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia i smak potraw z menu degustacyjnego. Każda potrawa była podróżą w niecodzienne doznania smakowe, a wszystko rozpoczęło się od marynowanego tuńczyka z tarteletką, konfiturą z róży i musztardowcem kiszonym. Na przystawkę obsługa Restauracji OCH serwowała wędzoną galaretkę chilli z krewetką z musem z buraka oraz dżemem cebulowym z czarnym bzem. 

Jak zawsze podczas kolacji degustacyjnych nie mogło zabraknąć zupy, tym razem zupa krem z ogórków kiszonych z krokietem grzybowym, maślanką i sokiem z kiszonej kapusty. Kulminacyjnym punktem programu było danie główne, czyli rozpływające się w ustach żebro wołowe z sosem demi-glace z pędami sosny, kiszonymi pomidorami, gołąbkiem ziemniaczanym i kapustą pak choi. 

Na deser szef kuchni przygotował prawdziwe pyszności - borówka gorczańska z pudrem malinowym, a do tego idealnie komponującą się harissą morelowa. 

Serdecznie dziękujemy za obecność podczas kolacji degustacyjnej wszystkim naszym Gościom i już teraz zapraszamy na kolejne kulinarne wydarzenia w Restauracji OCH w 2023 roku!