Było smacznie i klimatycznie

W piątek 9 września w Restauracji OCH odbyła się tradycyjna kolacja degustacyjna, której tematem wiodącym było hasło - „Co daje las?”. Wyjątkowe specjały dla naszych gości przygotował szef kuchni Jan Antoł. 

Wieczorne spotkanie w OCHu było wyjątkowe tak bardzo, jak wyjątkowi są nasi Goście. Tym razem podczas kolejnej już kolacji degustacyjnej serwowaliśmy specjały, które powstały z tego, czym obdarowuje nas sama natura. 

Bez wątpienia sam temat kolacji dawał dużej pole do popisu dla naszego znakomitego szefa kuchni. Jan Antoł zadbał o nasze podniebienia, wykorzystując wyłącznie najlepszej jakości naturalne produkty. Na talerzach naszych gości pojawiła się zatem dziczyzna, aromatyczne grzyby, pędy sosny i obowiązkowo orzechy. Kulinarne emocje wzrastały wraz z kolejnymi propozycjami. Wszystko zaczęło się od grzybowej przystawki, potem na stołach zagościła zupa dyniowa z marchewką, pietruszką i dodatkiem pędów sosny. Potem danie główne, czyli dzik z ciastem francuskim, grzybami suszonymi i kapustą kiszoną, a na deser niesamowita propozycja - jabłko z serkiem mascarpone, orzechami i winem. 

Bardzo dziękujemy wszystkim gościom, którzy przyjęli nasze zaproszenie na kolację degustacyjną. Już teraz zapraszamy na kolejne wydarzenie z tej serii, które odbędzie się w pierwszej połowie października. Więcej szczegółów niebawem w naszych mediach społecznościowych oraz na stronie internetowej.